Előfizetői tartalom

Így néz ki belülről a Néprajzi Múzeum - Kiderült melyik épülettel folytatják a gigaprojektet

Portfolio
Megnyitotta kapuit az új Néprajzi Múzeum a Városligetben. Az első időszaki kiállítás már mától, május 23-tól látogatható lesz és az első héten keddtől vasárnapig hosszabbított nyitva tartással, este 8 óráig várják a látogatókat. A Ferencz Marcel (NAPUR Architect) által tervezett ház az intézmény történetének első olyan otthona, melyet néprajzi múzeumi célra alakítottak ki, ezzel a Városligetben, az egykori Felvonulási tér helyén. A múzeum kiállítási területe háromszor nagyobb, mint a Kossuth téri épületben. A sajtós tárlatvezetés után Baán Lászlót, a projekt miniszteri biztosát kérdeztük a Liget következő fejlesztéséről és a hátralévő beruházásokról.

A múzeum és a terület "A Néprajzi Múzeum új épületének átadása nemcsak a gyűjtemény történetében számít mérföldkőnek, hanem a Liget Budapest projekt megvalósításának is fontos állomása" - mondta a sajtótájékoztatón Baán László, a projekt miniszteri biztosa. A liget-projekt további és már befejeződött beruházásai kapcsán elmondta: a Szépművészeti Múzeum...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái