Előfizetői tartalom

Bajban a kínai ingatlanóriások - A Goldman Sachs a legrosszabb forgatókönyvre számít

Portfolio
Huszonkét, az ingatlanszektorhoz kapcsolódó kínai kötvénykibocsátó nem teljesítette fizetési kötelezettségét az amerikai dollárban denominált kötvényeinél vagy kötvénycserékkel halasztott törlesztést hajtott végre. A Goldman Sachs ezzel együtt a korábbi 9,3 százalékról, 15,5 százalékra emelte az ázsiai, magashozamú vállalati nemteljesítési rátára vonatkozó becslését - írja a CNBC.

A kínai ingatlantársaságok fizetésképtelensége annyira megnőtt, hogy a Goldman Sachs elemzői a piac legkockázatosabb részének legrosszabb forgatókönyvével számolnak. Az ingatlanszektorhoz kapcsolódó kínai kötvénykibocsátók közül 22-en nem teljesítették fizetési kötelezettségeiket az amerikai dollárban denominált kötvényeiknél vagy kötvénycserékkel halasztott törlesztést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés