Előfizetői tartalom

Hol, mennyi raktár van ma összesen Magyarországon? - Nézzük a pontos számokat!

Portfolio
Erősen indult az idei év a logisztikai ingatlanok piacán. 2022 első negyedévében az ágazat szereplői 125 265 négyzetméternyi területre mutattak igényt, ami éves összehasonlításban 53 százalékos növekedést jelent. Ebből kiindulva a Cushman & Wakefield legutóbbi elemzése alapján megnéztük, hogy mit jelent ez a teljes budapesti és vidéki állományhoz képest, illetve mit mutatnak a bérleti díjak.

Bár az eső negyedévben mindössze 11 580 négyzetméternyi raktárterületet adtak át, több mint 400 ezer négyzetméter áll tervezés vagy fejlesztés alatt. A teljes budapesti állomány eléri a 2,81 millió négyzetmétert, míg a vidéki területeken összesen 1,3 millió négyzetméternyi raktár található. Az üresedési ráta Budapesten 4,2, vidéken 3,9 százalék. A bérleti díjak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés