Előfizetői tartalom

Az iroda örök, de nagy kihívások elé néz a piac - közel sem biztos, hogy időben befejeződnek a jelenlegi építkezések

Portfolio
Jóllehet a pandémia itthon és regionálisan egyaránt megingatta az irodapiaci fundamentumokat, összességében mégis pozitív a szaldó. Az elmúlt két év ugyanakkor az iroda létének megkérdőjelezéséről, az irodaátalakítás létjogosultságáról is szólt. A home office ugyanakkor nem feltétlenül elégíti ki a társas szükségleteinket, ezért kiegyensúlyozottabb otthoni/irodai munkavégzési arányra törekszünk, ha van rá módunk, amihez célirányos fejlesztések, valamint az üzleti szféra, a helyi közösségek és a városfejlesztés együttműködésére van szükség – hangzott el a JLL sajtóreggelijén, amelyen a magyar és a régiós irodapiac meghatározó trendjei is terítékre kerültek. Utóbbi kapcsán azt is kiemelték, a jelenlegi alapanyag- és energiaárak mellett meglehetősen bizonytalan, hogy mennyi iroda is fog épülni a következő években.

Általános trendek Az irodapiac erős emelkedő trendben volt a 2020-as Covid-válságig, azonban ez akkor megtört. A piac a sokk után el is indult a kilábalási pályán, ahogy a legtöbb mutató - köztük az új kínálat is - alacsony, de tendenciózus növekedést mutatott. Ezt a kilábaló szakaszt veti teljesen kétségbe a most kialakult válsághangulat az egekbe szálló energia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés