Előfizetői tartalom

Beadták a bontási kérelmet, eltűnhet a 200 éves budai vendéglő

Portfolio
Beadták a bontási engedélyt az I. kerületi Márványmenyasszony vendéglő épületére - írja az Építészfórum. Bár az ingatlanra tavaly sikerült ideiglenes védelmet szerezni, építészeti értékek hiányában műemléki védettséget nem kaphatott. Az 1793-as alapítású vendéglőt ugyanis az elmúlt két évszázadban többször is átépítették, de kultúrtörténeti értéke vitathatatlan, többek között olyan történelmi személyek tartották itt lakodalmukat, mint Széchenyi István vagy Wesselényi Miklós.

Lebonthatják a I. kerületi Márvány utca 6–8. szám alatti Márványmenyasszony vendéglő épületét. Az ingatlanra ugyan tavaly sikerült ideiglenes védelmet szerezni, de ez január 22-én lejárt és az ÉTDR-en most megjelent a bontási kérelem. Mivel a vendéglőt az elmúlt két évszázadban többször is átépítették, ezért nem kaphatott védettséget, de kultúrtörténeti jelentősége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés