Előfizetői tartalom

Ezek az állami cégek kerülnek Lázár János alá! - Közben megalakul a Nemzeti Közlekedési Központ

Portfolio
Fontos változások jönnek az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok tulajdonosi joggyakorlásában. A legfrissebb Magyar Közlöny részletesen bemutatja, hogy a cégek melyik minisztériumok és miniszterek hatáskörébe fognak tartozni, ami alapján az Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartozó cégek listáját mi is közzétesszük. Emellett azonban egy másik, a beruházásokat érintő változás is jöhet: a Technológiai és Ipari Minisztérium alatt megalakul a Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. (NKK), míg a Budapest Fejlesztési Központról (BFK) nincs szó a listán, ami alapján arra lehet következtetni, hogy a BFK megszűnik, és feladatait Vitézy Dávid vezetésével az új szervezet veheti át.

A Lázár János alá tartozó Építési és Beruházási Minisztérium az alábbi állami tulajdonban lévő gazdasági társaságoknak lesz a tulajdonosi joggyakorlója: BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Magyar Közút Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái