Előfizetői tartalom

Kiszámolta az MNB: megvan, mi lassíthatja végre a lakásárak emelkedését

Portfolio
Részletes elemzést tett közzé még a májusi lakáspiaci jelentésében az MNB, melyben azt vizsgálták, hogy az alapkamat emelkedésének milyen hatása is lesz a lakáspiacra. Mint kiderül, az emelkedő kamatkörnyezet középtávon (a következő 2-3 évben) jelentősen felbolygatja majd a piacot: a számítások szerint jelentősen visszaesik a forgalom, előnybe kerülnek a saját lakást vásárlók, valamint - ami talán mindenkit érdekel - a lakásárak emelkedése is lassulni fog.

A modell A kamatkörnyezet szigorodása a hitelezési kondíciók megváltozásán keresztül a gazdaság minden szektorára hatással van, így a lakáspiacra is, ahol a tranzakciók közel fele részben hitelből valósul meg. Az MNB által a lakás- és a hitelpiaci folyamatok modellezésére, a lakáspiaci szabályozói intézkedések hatásvizsgálatára, valamint a hozzájuk kapcsolódó pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés