Előfizetői tartalom

Térképen az országos lakásárak - Nézzük, hol mennyit ér egy négyzetméter!

Portfolio
Megjelent az OTP Jelzálogbank legújabb, a NAV 2021-es tranzakciós adatait feldolgozó Lakóingatlan Értéktérképe, ami 2021 egészére tartalmazza a járási, megyei és kerületi átlagárakat, az egy év alatt bekövetkezett árváltozásokat, valamint a lakáspiaci forgalom alakulását. A legfrissebb adatok alapján 2021-ben országosan egyharmados forgalomnövekedés mellett 12,5%-os árnövekedés volt mérhető a lakóingatlanok piacán. A már év elején is azonosított számtalan, és egyre mélyülő kockázat mellett az orosz-ukrán háborúval egy újabb válság jelent meg, ezek hatása idén már forgalomcsökkenést hozhat, miközben van rá esély, hogy a reálár-szint 2022-ben összességében még nőhet. A trendforduló ugyanakkor egyre valószínűbb – olvasható az elemzésben.

A számokat nézve fontos hangsúlyozni, hogy a NAV késleltetett adatszolgáltatása miatt ezek a 2021-es évre vonatkoznak. Tavaly óta viszont a nemzetközi környezet mellett a hazai gazdaságban is nagy változások történtek, a háború mellett ki kell emelni az emelkedő inflációt, ami a lakásárakra is hatással van. Éppen ezért ha a mai adatokból készítenénk térképeket, minden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés