Előfizetői tartalom

Térképen az országos lakásárak - Nézzük, hol mennyit ér egy négyzetméter!

Portfolio
Megjelent az OTP Jelzálogbank legújabb, a NAV 2021-es tranzakciós adatait feldolgozó Lakóingatlan Értéktérképe, ami 2021 egészére tartalmazza a járási, megyei és kerületi átlagárakat, az egy év alatt bekövetkezett árváltozásokat, valamint a lakáspiaci forgalom alakulását. A legfrissebb adatok alapján 2021-ben országosan egyharmados forgalomnövekedés mellett 12,5%-os árnövekedés volt mérhető a lakóingatlanok piacán. A már év elején is azonosított számtalan, és egyre mélyülő kockázat mellett az orosz-ukrán háborúval egy újabb válság jelent meg, ezek hatása idén már forgalomcsökkenést hozhat, miközben van rá esély, hogy a reálár-szint 2022-ben összességében még nőhet. A trendforduló ugyanakkor egyre valószínűbb – olvasható az elemzésben.

A számokat nézve fontos hangsúlyozni, hogy a NAV késleltetett adatszolgáltatása miatt ezek a 2021-es évre vonatkoznak. Tavaly óta viszont a nemzetközi környezet mellett a hazai gazdaságban is nagy változások történtek, a háború mellett ki kell emelni az emelkedő inflációt, ami a lakásárakra is hatással van. Éppen ezért ha a mai adatokból készítenénk térképeket, minden...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái