Előfizetői tartalom

Lakásárak: csak kapkodjuk a fejünket, olyan döbbenetes az újabb áremelkedés a piacon

Portfolio
Néhány hónapja még 1,2 millió forint volt a kínálati négyzetméterár a budapesti új lakások piacán, az árak tovább nőttek, azonban már a korábbinál kisebb mértékben, így jelenleg 1,27 millió forintért lehet egy négyzetmétert megvásárolni - derül ki az Eltinga Budapesti Lakáspiaci Riportjának legújabb felméréséből. Az átlagos árszintekben is folytatódott az emelkedés, egy új építésű lakás átlagos ára ma már több mint 92 millió forint a fővárosban. Fél évvel korábban ez még csak 76 millió forint volt. Mindeközben az elérhető szabad lakások száma hatéves mélypontra süllyedt.

Az aktuális felmérés jelenleg 19 662 lakást tartalmaz. Ezek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2022 első felében legalább egy lakást kínáltak eladásra. Az elmúlt egy évben tapasztalt magas kereslet és a kevés új projekt miatt a rögzített lakásszám az 5 éves mélypontjára zuhant vissza. Az átlagos árak emelkedése tovább folytatódott, de az előző negyedévi rekordhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái