Előfizetői tartalom

Így kötnék be a ráckevei és a csepeli héveket a Kálvin-térig

Portfolio
Újabb részleteket osztott meg a H6-os és H7-es hévek Kálvin-térig való bekötéséről a tervező konzorcium egyik tagja, a Főmterv Zrt. a Magyar Építőknek. A tervek szerint a két hév-vonal a Közvágóhíd állomás előtt fonódnának össze már térszint alatt, majd innen egy vonal megy tovább a Kálvin térig. A tervezés azonban jelentős problémákat vet fel, hiszen a tervezett nyomvonal feletti terület sűrűn beépített és sok műemléki épület is található itt.

A ráckevei és a csepeli hévek Kálvin-térig való bekötése már évtizedek óta a közbeszéd része, azonban az elmúlt években felgyorsultak a folyamatok: a vonalak felújítására és meghosszabbítására már megvan a tervező konzorcium is, a Főmterv Zrt. és a Kontúr Csoport Kft. társulásában. A projekt eddig is Vitézy Dávid alá tartozott, ebben nincs is változás, a beruházást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés