Előfizetői tartalom

Mi a helyzet az ingatlanokkal a bizalmi vagyonkezelésben?

Vagyonvédelmi funkcióinál és kedvező adózási környezeténél fogva a bizalmi vagyonkezelés („bvk”) mára a családok vagyontervezésének egyik legközkedveltebb eszköze lett. Nem mindegy azonban, hogy a vagyonrendelő mely eszközöket helyez el a bvk-ban – egy rossz megoldás ugyanis könnyen alááshatja a vagyonkezelés kedvező adójogi megítélését.

A bizalmi vagyonkezelés számos funkciót tud egyszerre betölteni. Egyrészt képes arra, hogy a család vagy magánszemélyek vagyonát elkülönítse az azt (akár ügyvezetőként, akár tulajdonosként, akár magánszemélyként) terhelő kockázatoktól. Másrészt hasznos a bvk öröklési és hagyatékátadási helyzetekben is: a bvk-val elkerülhetők egyes, a Ptk. által szabott öröklési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés