Előfizetői tartalom

Hol, mennyivel emelkedtek egy év alatt a lakásárak? - Térképen a látványos változások

Portfolio
2021-ben országosan egyharmados forgalomnövekedés mellett 12,5%-os árnövekedést mért az OTP Jelzálogbank legújabb Lakóingatlan Értéktérképe a hazai lakáspiacon. Az egyre mélyülő kockázatok mellé az orosz-ukrán háborúval egy újabb válsághatás adódott, melyek ez elemzés szerint idén már forgalomcsökkenést hozhatnak, de a reálár-szint 2022-ben összességében még nőhet. A nemrég bemutatott átlagárak után megnéztük, hol volt a legnagyobb áremelkedés és hol történt árcsökkenés a tavalyi évben a lakáspiacon.

Az OTP Lakóingatlan Értéktérkép a szokott tematikát követve, a 2021-es forgalmi adatok alapján vizsgálta meg, hogy egy év alatt különböző területi vetületekben, illetve jogállásonként és ingatlantípusonként hogyan változtak az árak és a forgalom, illetve melyek az aktuálisan kialakult árszintek. Itt is ki kell emelni, hogy a NAV késleltetett adatszolgáltatása miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés