Előfizetői tartalom

Az euróban keresők lettek a hazai lakáspiac nagy nyertesei

Portfolio
A héten először lépte át a 400 forintos szintet az euróval szemben a forint árfolyama, amivel mi is számos cikkben foglalkoztunk. Ingatlanpiaci vonatkozásban eddig főleg a kereskedelmi ingatlanok kapcsán, most viszont a lakásárak esetében számoltuk ki, hogy mennyit nyerhetett az, aki jelenleg Magyarországon, euróban megtakarított pénzéből vásárolna lakást.

Magyarországon van egy jelentős csoport, akik vagy időszakos külföldi munkájuknak köszönhetően, vagy itthonról külföldi cégeknek végzett munkájuk által euróban, vagy annak árfolyamához igazítva kapják a fizetésüket. Nem kérdés, hogy anyagi szempontból az elmúlt évek egyik nagy nyertesei ők voltak, hiszen csak a forint árfolyamromlásának köszönhetően két év alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés