Nagy dobásra készül a Tesco Magyarországon
Ingatlan

Eddigi történetének legnagyobb tranzakcióját zárta az Adventum

Portfolio
Sikeresen zárult az Adventum Csoport eddigi legnagyobb akvizíciós ügylete: a TESCO által fémjelzett, Magyarországon és Csehországban összesen 18 kiskereskedelmi parkból álló portfólió 360 000 négyzetméteres összterülettel, több mint 900 bérlővel. A tranzakcióval az Adventum által kezelt vagyon elérte az 1 milliárd eurót.

Bárány Kristóf, az Adventum alapító partnere kiemelte: “A globális tőkepiacokon az elmúlt hónapokban tapasztalt bizonytalanság ellenére a tranzakció lebonyolítását a befektetőink és a finanszírozó bankok egyaránt támogatták. A piaci turbulenciák példátlan időszakában ez a befektetésünk kiszámíthatóságot és biztonságot kínál az Adventum befektetői számára többek között azért, mert inflációval korrigált hozamot és robusztus cash flow-t biztosít. Az ESG-re fókuszált felújítási programunk végrehajtásával, a bérlői kínálat helyi és nemzetközi bérlőkkel való további diverzifikációjával úgy gondoljuk, ez a kiskereskedelmipark-portfólió képes lesz még jobban kiszolgálni a magyar és cseh fogyasztók igényeit.”

Bárány Kristóf
Adventum International, alapító partner
Az Adventum Befektetési Alapkezelő Zrt. (2016-tól) és az Adventum International Ltd. (2018-tól) ingatlan alapkezelésre szakosodott boutique alapkezelő társaságok tulajdonosa, amelyek 2016-tól kezdődőe
Tovább
Az Adventum Befektetési Alapkezelő Zrt. (2016-tól) és az Adventum International Ltd. (2018-tól) ingatlan alapkezelésre szakosodott boutique alapkezelő társaságok tulajdonosa, amelyek 2016-tól kezdődőe Tovább

Az OTP Bank Nyrt. és az Erste Group (az Erste Group Bank AG és az Erste Bank Hungary Zrt.) banki konzorciuma új, 150 millió eurós akvizíciós hitelkeretet biztosított a portfólió megvásárlásának finanszírozására.

A Deloitte Legal Ügyvédi Iroda és a Deloitte adó- és pénzügyi tanácsadó csapata a struktúra kialakításában, a jogi, adózási és pénzügyi átvilágítási műveletek lebonyolításában segítette az Adventum Csoportot a tranzakció során. A Hümpfner Ügyvédi Iroda vállalati jogi kérdésekben adott tanácsot, míg az ESTON és a Savills a tranzakció üzleti támogatásában, a CBRE pedig az ESG-ben, az ingatlanok értékbecslése során, valamint a műszaki átvilágításban működött aktívan közre. A finanszírozó bankoknak a CMS nyújtott jogi tanácsadást.

CTPark Budapest East - ULL7
19868 m24.75–4.75
HelloParks Páty
58000 m24.95–4.95
IGPark Kecskemét Dél
20000 m25–5
Prologis Park Budapest-M1
KIADVA m24.7–4.7
Prologis Park Budapest-Sziget
2000 m24.7–4.7

Az Adventum Csoport, kelet-közép európai ingatlanbefektetésekre összpontosító befektetési alapkezelő társasága 2016-ban jött létre, tulajdonosait kizárólag a menedzsment tagjai alkotják, alapjain keresztül mintegy 700 000 négyzetméternyi kereskedelmi ingatlant birtokol és kezel a legfőbb kelet-közép európai országokban.

Címlapkép forrása: Shutterstock

trader23
orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő fegyveres ukrajna oroszország stock
rakéta High Mobility Artillery Rocket System himars
kremencsuk pláza robbanás rakétatámadás
eu európai unió brüsszel
tűz szárazság
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Budapest lakás Andrássy út