optima befektetési zrt
Ingatlan

Megvan a jegybanki alapítványi vagyon kezelőjének új vezetője

Portfolio
Már hónapok óta nem Fekete Zoltán irányítja a jegybaki alapítványi vagyon kezelőjét, az Optima Befektetési Zrt-t. Helyét Dudás Lóránt foglalta el - írja a hvg.hu.

Mint arról márciusban beszámoltunk, Fekete Zoltánt nevezték ki a GTC igazgatótanácsának elnökévé, mely céget többségében az Optima Befektetési Zrt. tulajdonol, így összeférhetetlenségi helyzet állt elő és Fekete Zoltánnak le kellett mondania a vagyonkezelő vezérigazgatói posztjáról. Helyét, mint most kiderült, Dudás Lóránt foglalta el. A vagyonkezelő honlapja szerint Fekete Zoltán továbbra is a társaság igazgatósági tagja, annak elnöke.

Dudás 2016 őszén csatlakozott az Optima Befektetési Zrt.-hez, ahol először vezető jogtanácsosként dolgozott. 2017-től már a cég compliance felelőse volt, 2018-tól pedig az Optima Igazgatóságának tagja. Dudás az Optimához való csatlakozása előtt a Takarékbank Zrt.-nek dolgozott.

Februári hír egyébiránt, hogy a jegybank alapítványai 2023 közepére megszűnnek, miután az MNB vállalást tett erről az Eurostat felé. A magyar statisztikai hatóságok korábban arról tájékoztatták az Eurostatot, hogy 2020 végéig tervezik megszüntetni az MNB alapítványait és azok leányvállalatait. Az általuk kezelt eszközök pedig közvetlenül a jegybank mérlegébe kerülhetnek. A 2020-as határidő később 2023 közepére módosult a járványhelyzet miatt.

Címlapkép: A Pallas Athéné alapítványok, az Optima Befektetési Zrt, a Kék Bolygó Klímavédelmi alapítvány és a Várkapitányság Nonprofit Zrt. székháza az I. kerület Döbrentei utca 2-ben. MTI Fotó/Róka László 

trader23
orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő fegyveres ukrajna oroszország stock
rakéta High Mobility Artillery Rocket System himars
kremencsuk pláza robbanás rakétatámadás
eu európai unió brüsszel
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Budapest lakás Andrássy út