Előfizetői tartalom

Tarolnak a jobb fenntarthatósági értékelést kapó ingatlanok a vásárlóknál

Portfolio
A fenntarthatósági törekvések egyre meghatározóbbak az ingatlanszegmensben, az ESG-kritériumok alkalmazása kiemelt szerepet kapott, amely az eszközök árazásában és a piaci szereplők elvárásaiban is megmutatkozik. A CBRE szakértői szerint a várakozások azt rajzolják ki, hogy a vásárlók egyértelműen a magasabb minőségű, fenntarthatósági szempontból jobb értékelést kapó ingatlanokat részesítik előnyben.

Fontos globális trend, hogy az ingatlanalapok egyre inkább megkövetelik az ESG szerinti működést és beruházást. A karbon- és klímasemlegességgel kapcsolatos célkitűzések pénzügyi vonatkozása is egyre inkább szembetűnő: a magyar piacon is megjelentek a zöld hitelek, egyúttal a zöld kötvények szempontjából is növekedés volt megfigyelhető az utóbbi években, és a hitelkihelyezést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés