Előfizetői tartalom

Gyorsult a lakbérek emelkedése - Ennyiért bérelhetünk lakást Budapesten és vidéken

Portfolio
Gyorsuló ütemben nőttek a lakbérek májusban: az előző hónaphoz képest országosan 2,6, Budapesten 2,5%-kal. A fővárosban a kínálati díjak átlagosan 21%-kal haladták meg az előző év azonos időszakának szintjét, ezen belül a pesti belső kerületekben történt a legnagyobb mértékű (24%) emelkedés. Májusban a járvány előtti, 2020. januári csúcsnál országosan 9,7, Budapesten 5,8%-kal magasabb bérleti díjért kínálták a kiadó lakásokat - derül ki a KSH-ingatlan.com legújabb lakbérindexéből.

A Covid19-járvány kitörésének évében bekövetkezett visszaesés után 2021 februárja óta folyamatosan emelkedtek a bérleti díjak. 2022 elejétől az országos és a fővárosi lakbérszint is meredeken ível felfelé. Májusban országosan 2,6, Budapesten 2,5%-kal emelkedtek a kínálati lakbérek egy hónap alatt. Az előző év azonos időszakához képest országosan és Budapesten egyaránt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés