Előfizetői tartalom

Bővül az építőipari szakmákat választók köre - Ezek ma a legnépszerűbb szakmák

Portfolio
Három évvel ezelőtt mindössze 9000 tanuló volt az iskolarendszerben, akik építőipari szakmunkásoknak tanultak. A 2021/2022. tanévben az építőipari szakmacsoportot választó új diákok száma az előző évi 3000 főről 6500 főre emelkedett, ezáltal a szakképzésért felelős minisztérium TOP 10-es ranglistáján a szakmajegyzék szerinti ágazatokban tanulók létszáma szerint az építőipar a 7. helyre került. A kereseti lehetőségek, a képzés ideje alatt kapható ösztöndíj, a biztos munkalehetőség és az új szakképzési törvény adta lehetőségek egyaránt ráirányítják a szülők és gyerekek figyelmét az építőiparra. A javuló munkafeltételek, a nagyobb szakmai odafigyelés, a modern internetes eszközök használata is vonzza a gyerekeket - derül ki az ÉVOSZ közleményéből.

Legtöbben Budapesten, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében választják az építőipari szakmákat, melyek között a legdivatosabb a kőműves, a burkoló, és a festő, mázoló és tapétázó szakma. Legnagyobb húzóerőnek az építőipari szakmunkások iránti nagy keresletet, a biztos munkalehetőséget és a növekvő béreket lehet tekinteni. Az alábbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái