Előfizetői tartalom

Mutatjuk: ennyivel drágultak az új lakások mindössze három hónap alatt

Portfolio
Ugyan a globális lakáspiacon már látszódnak a "fordulat" jelei (lassul az árak növekedése), ez egyelőre szemernyit sem látszik meg a budapesti új lakások árában. Mint azt nemrégiben a Budapesti Lakáspiaci Riport nyomán megírtuk, az új lakások átlagos négyzetméterára már 1,27 millió forintnál tart, negyedévről negyedévre döntögetve a rekordot. A jelentés tartalmazza a lakások átlagos átárazását (áremelkedését) is, mely nagy mértékben eltér az előző negyedévben látottaktól - az átlagos átárazás magasabb volt most, mint korábban.

Az árak további emelkedését leszámítva több meglepetést is tartogatott az idei második negyedéves Budapesti Lakáspiaci Riport. A brutális áremelkedés mellett - a közgazdasági logikának megfelelően - a magas kereslet mellett a kínálat hat éves mélypontra esett vissza, így ma egy átlagos újépítésű lakásért már 92 millió forintot kell fizetnünk. A júniusi átlagár 5,9...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái