irodaház zöld iroda élőfal növény
Ingatlan

Közzétette ESG jelentését a GTC

Portfolio
A GTC a mai napon közzétette legfrissebb, 2021-es ESG-jelentését, amely tartalmazza többek között vállalat tevékenységét a fenntartható fejlődés, a felelős építés és vagyonkezelés területein. A riportból kiderül, hogy az ingatlanfejlesztő vállalat portfóliójának 88 százaléka rendelkezik környezetvédelmi tanúsítvánnyal.

A vállalat a 2021-es összefoglalójában szerepel, hogy valamennyi Lengyelországban található ingatlanjára fenntarthatósági tanúsítványt szerzett, valamint, hogy az összes lengyelországi és romániai irodaháza zöldenergiával működik.

2021-ben 18, 2022 elején további 12 épületre szerztek, illetve újítottak meg zöld tanúsítványt.

Jelenleg a GTC portfóliójának már 88 százaléka – összesen 1,7 milliárd euró értéket képviselő ingatlan – rendelkezik környezetvédelmi tanúsítvánnyal, a fennmaradó épületek tanúsítása pedig folyamatban van.

Az ESG szempontok szerinti vállalatvezetés kiemelt témája lesz a szeptember 6-ai Sustainable World konferenciának.

A jelentésben kitérnek arra is, hogy a korszerű technológiáknak és a zöldenergia bevezetésének köszönhetően 2021-ben Romániában 62 százalékkal, Lengyelországban 44 százalékkal csökkentették irodaházaik üvegházhatásúgáz-kibocsátását. A cég vízfogyasztása 7 százalékkal volt kevesebb, mint 2020-ban, és a termelt hulladék mennyisége is 7 százalékkal csökkent.

Az épületportfólió és a központi irodák teljes energiafogyasztása 789 444 GJ (219.290 MWh) volt, ami 14 százalékkal több, mint 2020-ban. Ugyanakkor a teljes villamosenergia-fogyasztása 0,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az egy négyzetméternyi épületterületre jutó éves CO2-kibocsátás 132 kg CO2e/négyzetméter volt, szemben a 2020-as 145 kg CO2e/négyzetméterrel.

„Arra törekszünk, hogy portfóliónkat az ESG best practice-eknek megfelelően kezeljük. 2020-ban azt vállaltuk, hogy az ESG-tevékenységünkről, valamint annak menedzsmentjéről és eredményeirő a legmagasabb iparági előírásoknak megfelelően beszámolunk.” – nyilatkozta Fekete Zoltán, a GTC vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke.

A GTC csoport „zöld” eurókötvényeket bocsátott ki 2021-ben, amelyek lehetővé tették a vállalat biztosított hiteleinek refinanszírozását és zöldprojektek megvalósítását. Az 500 millió eurós benchmarkkötvény-kibocsátás a Zöld Kötvény Keretrendszer keretében került sor.

ESG az ingatlanpiacon? Szeptember 15-én rendezzük meg a nagy ingatlanpiaci konferenciánkat, ahol az ESG is az egyik kikerülhetetlen témája lesz a beszélgetéseknek.

A társadalmi tényezőket illetően, a helyi közösségek támogatásáról számolnak be a riportba, a bevásárlóközpontjaikban helyet biztosítottak lokális kezdeményezéseknek, arra ösztönözve a munkavállalókat és a bérlőket, hogy vegyenek részt CSR-tevékenységekben. A teljes gazdasági hatásuk (economic impact) 2021-ben 113 millió euró volt.

A jelentés a GRI core standard előírásainak megfelelően készült, az indikátoroknál az Európai Bizottság és a TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures); EPRA Sustainability Best Practices Recommendations Guidelines, és az ENSZ fenntartható fejlődési céljai által meghatározott szempontokat vették alapul.

Címlapkép: Getty Images 

buli
usa kina
Mol Dunai Finomító Dufi kőolajvezeték barátság-vezeték friendship
donald trump
fakitermelés erdő
karácsony gergely property market reloaded konferencia
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
toronto kanada