Előfizetői tartalom

Már közel 30 ezer épület minősítetten nettó nulla karbonkibocsátású a világon

Portfolio
A World Green Building Council (Zöldépítési Világtanács) 2019-ben elindított globális programja, az Advancing Net Zero (ANZ) az épített környezetünk karbonmentességét célozza 2050-ig. A program része egy, a nettó nulla karbonkibocsátású épületekre vonatkozó kötelezettségvállalás, melyhez kapcsolódóan jelenleg 135 vállalkozás, 28 város és 6 állam és régió közel 20 000 ingatlan dekarbonizációját vállalta, amelyek kibocsátása összesen 7,2 millió tonna szén-dioxid egyenértékes évente.

A piaci szereplők érzik, hogy meg kell zöldíteni az épületállományt, a tavalyi évhez képest 35-szörösére nőtt a nettó nulla kabonkibocsátásúként minősített épületek száma, MELY JELENLEG 29 635 A VILÁGON. Európában májusra sikerült elkészíteni egy Európai Unió szintű szakpolitikai útitervet, amely az épületek és az építési folyamatok teljes életciklusra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés