Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentés: hogyan jön ki az a bizonyos átlagfogyasztás?

Portfolio
A háztartások fele megugrott gáz- és villanyszámlát fizethet jövő hónaptól – osztotta meg az RTL Híradóval Holoda Attila, korábbi energetikai helyettes államtitkár. Azt mondja, torzít a kormány számítása az átlagfogyasztásról, ameddig augusztustól a kedvezményes, rezsicsökkentett árat biztosítják. Orbán Viktor miniszterelnök reggel az állami rádióban arról beszélt, hogy a családok 75 százalékát nem érinti a korlátozás, mert az átlagosnál kevesebb energiát használnak.

Sokaknak nincs pénze hőszigetelésre és korszerűsítésre, így a régi családi házaknál négyszeresére is emelkedhet a fűtési költség. Bár a miniszterelnök szerint a háztartások háromnegyedét a döntés nem érinti, azonban, miután az időszakosan használt hétvégiházak és turisztikai célú ingatlanok fogyasztása is beleszámít az átlagba, az érintettek köre sokkal magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés