Előfizetői tartalom

Lázár János: új idők következnek a balatoni beruházások terén

Portfolio
"A Balaton partjára csak azt és csak olyat lehet építeni, amit a helyi közösség megenged és lehetővé tesz" - idézte magát Lázár János Facebook oldalán a hétfői parlamenti vitáról. Az építési és beruházási miniszter hétfőn Gurmai Zita interpellációjára reagált, melyben az MSZP-s képviselő a balatonvilágosi Club Aliga projekt ellen emelt szót, mondván azok szerinte alkotmányos és környezetvédelmi szabályokat is semmibe vesznek. A miniszter válasza szerint új idők következnek a balatoni beruházások terén is.

A miniszter a felszólalásra reagálva elmondta, csak olyat lehet építeni, amit a helyi közösség is elfogad. Ha a helyi közösség képviselő-testülete úgy dönt, hogy ez az ingatlan beépíthető (a Club Aliga területe), ezt a magyar országgyűlésnek vagy a kormánynak kétségbe vonni joga nincsen. Hozzátette, "olyat építhetünk csak, amely a Balatonhoz méltó, megszolgálja az ottaniak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés