Előfizetői tartalom

Magasabb rezsi, alacsonyabb lakbér - Véget érhet a bérleti díjak szárnyalása

Portfolio
Várhatóan gyorsan érezteti hatását az energia-veszélyhelyzet a kiadó lakások piacán, a dráguló rezsihez a bérlők ugyanis sokkal gyorsabban alkalmazkodnak majd, mint az ingatlantulajdonosok, hiszen könnyebben tudnak váltani. Ennek megfelelően a fenntartási költségek várható emelkedésével a kiadó lakások piacán öt változás már most előre borítékolható a Rentingo.com keresőplatform szerint.

Egy budapesti lakás rezsije a közös költséggel együtt jelenleg átlagosan a bérleti díj 23% a Rentingo.com adatbázisa alapján. A bérlők teljes költsége szempontjából a közös költség ugyanolyan fontos, ezt gyakran azért is külön kérik a tulajdonosok, mert sok helyen a rezsi egy részét (vízdíj, fűtés stb.) a közös költség tartalmazza. Az adatok alapján a panellakások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés