Előfizetői tartalom

Új szakaszához ért a Lánchíd felújítása: leváltották az elöregedett pályaszerkezetet

MTI
Rekordidő alatt elkészült a Lánchíd új acél útpályája, amely a régi, elöregedett vasbeton pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, "ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon", a hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak - közölte a BKK csütörtökön az MTI-vel.

Alig egy évvel a pályaszerkezet bontásának kezdete és csupán 11 hónappal az új útpályát alkotó első acélelem behelyezése után már a Lánchíd teljes hosszában beépítették a vasbeton szerkezetet helyettesítő 94 darab acél pályatáblát. A BKK közlése szerint a parti nyílásokban még folytatódnak az acélszerkezeti javítások. A két pillér között a végéhez közeledik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés