India, új-delhi
Ingatlan

Hamarosan megkezdi első ázsiai beruházásait Európa legnagyobb raktárfejlesztője

Portfolio
Megnyitotta első ázsiai központját a Panattoni az indiai Bengaluruban, Karnataka tartomány fővárosában, ezelőtt Mumnaiban már volt irodája a cégnek - derül ki a cég sajtóközleményéből. A következő években, a növekedés kezdeti szakaszában a fókusz India 8 legnagyobb városán lesz, majd a következő szakaszba lépve már az ország másodlagos piacaira is betörnének. Első körben 2023 végére 2-3 projektet indítanának összesen 200 millió dolláros értéken.

A cég a globális intézményi befektetőkkel való partneri együttműködésre bevezeti a "nyitott-könyv" üzleti modellt, hogy megkönnyítse a tőke közvetlen befektetésekbe történő bevonását a gyorsan bővülő indiai ipari és raktárpiacon.

A Panattoni India a kezdetekben "csak" India 8 legnagyobb városára koncentrálna, ahol 2-3 projektbe összesen 200 millió dollárt fektetnének be 2023 végéig. Ezt követi majd a terjeszkedés második szakasza, ahol már a másodlagos piacokra is betörnek majd.

A Panattoni hazai képviselőjével is találkozhatnak majd a szeptember 15-én megrendezésre kerülő Property Investment Forum konferencián. A további részletekért kattints!

A Bengaluruban átadott központ előtt már volt egy irodája a cégnek Mumbaiban, azonban az operatív tevékenységekkel csak most debütálnak az országban és így Ázsiában is. A tervek szerint a cég idővel Delhiben is nyitna egy irodát hogy megerősítsék a cég jelenlétét az ország nagyvárosi központjaiban.

India célja, hogy globális gyártási központtá váljon, várhatóan kulcsfontosságú hajtóerő lesz a hazai logisztikai szektor fejlődésének felgyorsításában. Ebben nagy segítségére lehetnek az olyan globális nagyvállalatok, melyek a Kínától és annak ellátási láncaitól függetlenedni vágyva egyre gyakrabban alkalmazzál a "plusz egy" üzleti stratégiát, illetve az e-kereskedelem bevezetése, az infrastruktúra fejlesztése és a szabályozási reformok.

A CBRE nemzetközi ingatlanügynökség kutatása szerint Indiában az ipari és logisztikai bérbeadási tevékenység éves szinten mintegy 39%-kal nőtt, és a 2020-as 1,8 millió négyzetméterről 2021-re meghaladta a 2,6 millió négyzetmétert. Az új és modern logisztikai területek iránti keresletet az online kiskereskedelem erőteljes növekedése hajtja, a kiskereskedők és az e-kereskedelmi szereplők raktárterületeik bővítésére törekszenek. Az olyan ágazatokban, mint az e-kereskedelem és a 3PL/logisztika megnövekedett aktivitásával az országban a raktárkészlet 2024-re várhatóan meghaladja a 35,3 millió négyzetmétert - derül ki a JLL jelentéséből.

Címlapkép: Getty Images

autópálya lezárás
új lakások
fehér ház amerika elnök fehérház
vlagyimir putyin
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
új lakások