Előfizetői tartalom

Hatalmas változás előtt állunk, amihez mindenképp alkalmazkodnunk kell - de hogyan?

Portfolio
Napról napra egyre jobban érezzük a bőrünkön a klímaváltozás káros hatásait, mint ahogy a hírekben is már rendszeresen olvashatjuk, hogy épp megint megdőlt a napi/havi/évszakos meleg, vagy hidegrekord. Európában július vége brutális forróságot hozott – Athénban egyre gyakrabban felbukkanó erdőtüzekkel kell küzdeni, Angliában pedig a történelem folyamán először mértek 40 fok feletti hőmérsékletet. A rendszerszintű probléma természetesen rendszerszintű megoldásokért kiált, közben azonban a tüneteket is tünetileg kell kezelni. A jövő városainak például mindenképp alkalmazkodnia kell az előttünk álló egyre nagyobb forrósághoz,a kérdés csak az, hogy hogyan - teszi fel a kérdést a Financial Times.

A klímaváltozás és a globális felmelegedés problémáját hajlamosak vagyunk elbagatelizálni, általában főleg azért, mert nehéz számszerűsíteni a károkat - szerencsére azonban egyre több ilyen kutatás születik. A Vivid Economics jelentése szerint például az Egyesült Államok gazdasága 2030-ra évente 200 milliárd dollártól esne el a dolgozók meleg miatti produktivitás-csökkenése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés