Előfizetői tartalom

MNB: a városokban tovább száguldanak a lakásárak, a községekben viszont árcsökkenés történt

Portfolio
A KSH után az MNB is kiadta legfrissebb, 2022 első negyedévére vonatkozó lakásárindexének számait. Ez szintén megerősíti, hogy az idei év első három hónapjában a vidéki városokban tovább szárnyaltak az árak, ahol 2021 és 2022 első negyedéve között nominálisan 24,8 százalék volt az áremelkedés, az előző negyedévhez képest pedig 8,4 százalék. Budapesten ennél kisebb ütemben, 16,1 százalékkal mentek feljebb az árak (az előző negyedévhez képest 7 százalékkal), míg a községekben 14 százalékos volt az éves drágulás mértéke, az előző negyedévhez képest azonban 5,4 százalékos csökkenés volt mérhető.

Budapesten 2022 első negyedévében 7 százalékkal emelkedtek a lakásárak. Az áremelkedés éves üteme az előző időszaki 12,1 százalékról 16,1 százalékra gyorsult. A vidéki városokban 8,4 százalékkal nőttek a lakásárak 2022 első negyedévében, míg az éves áremelkedés üteme az előző negyedévi szinten, 24,8 százalékon tartózkodott. A községekben negyedéves alapon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés