BudaPart nagytotál
Ingatlan

Új lakóházak és Budapest egyik legnagyobb parkja épül most a Kopaszi-gáton

Portfolio
Egyharmadához érkezett a BudaPart városnegyed-fejlesztés, zajlik a közösségi terek, közparkok fejlesztése, ezzel párhuzamosan befejező fázisába érkezett a közszolgáltató intézményeket is magába foglaló lakóépület megvalósítása. A városnegyed fejlesztésének legújabb ütemében, a beruházás közlekedést és közösségi tereket érintő fejlesztéseinek megvalósítása van a fókuszban, ezzel újabb lépést tesznek a „15 perces város” koncepciójának megvalósítása felé – jelentette be Schrancz Mihály, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója.

Zöldfejlesztések

Schrancz Mihály, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója ismertette, hogy a zöldterületek fejlesztése az ütemterv szerint halad, újabb fázis kezdődik a nyáron.

Ez az ütem 2023 második felében kerül átadásra, melynek keretében létrejön Budapest ötödik legnagyobb parkja is, a 20 hektáros Centrál Park.

Schrancz Mihály
Property Market Kft., ügyvezető igazgató
A Property Market ügyvezető igazgatója, a cég 2015-ös alapításától kezdve felel a vállalat projektjeiért. Hitvallásának tekinti, hogy olyan landmark projekteket hozzon létre, melyek magas minőséget, k
Tovább
A Property Market ügyvezető igazgatója, a cég 2015-ös alapításától kezdve felel a vállalat projektjeiért. Hitvallásának tekinti, hogy olyan landmark projekteket hozzon létre, melyek magas minőséget, k Tovább

Itt lesz majd Buda egyik legnagyobb játszótere is. A teljes beruházásnak ugyan még csak az egyharmada készült el, de a (magántulajdonban lévő, de mindenki számára nyitott) parkba éves szinten egymillió látogató jön. Eddig összesen 13,5 hektár megújítása valósult meg - tette hozzá.

A parkfejlesztés most induló üteme várhatóan 2023 második felében készülhet el, kutyafuttatóval, közösségi kerttel, játszótérrel. Ebben az ütemben kb. 100 darab fát és 1730 m²-nyi cserjét telepítünk, jövőre pedig 560-ról 1370-re fog nőni a fák száma és több közparkot is létrehozunk – ismertette. A zöldfejlesztés részeként nyílt meg a Sho Beach is, mely igazi dunai strandként üzemel.

BudaPart épületek felülnézet - Palkó György 2
BudaParti épületek felülnézetből. Forrás: Palkó György/Property Market

Közlekedésfejlesztés

A lakó- és iroda fejlesztésekkel összhangban a kerületi vezetéssel együttműködve tovább fejlesztik a közlekedési infrastruktúrát is. Az 1-es villamos Kelenföldig való meghosszabbítása és a 154-es busz sűrített menetrendjének kialakítása után a dél-budai buszjáratok útvonalának módosításával és járatsűrítéssel is fejlesztik a városnegyed elérhetőségét. Folyamatos egyeztetések zajlanak a Budai fonódó villamos második ütemének fejlesztéséről, a Déli Körvasút hálózatfejlesztés építése pedig már folyamatban van, ez utóbbinak köszönhetően a BudaPart is új megállót kap Nádorkert néven.

A közlekedés kapcsán felmerülhet a parkolás kérdése is. A városnegyedben a zsákutcarendszer miatt nem lesz áthaladó forgalom, illetve felszíni parkolók sem lesznek - az autókat csak az irodák alatt kialakított mélygarázsokban lehet majd letenni. Támogatják még a biciklis közlekedést (van MOL bubi állomás, illetve fejlesztik az erre jövő bicikliutat), illetve a carsharing szolgáltatásokat is.

Szeptember 15-én ismét együtt a hazai ingatlanszakma! Ha érdekel az ingatlanpiac jelenje és jövője, a kihívások és az ezekre adott lehetséges válaszok, akkor ott a helyed az idei Property investment Forumon.

Lakó-, iroda és kereskedelmi fejlesztések

A fejlesztés keretében eddig 5 lakóépületben 870 db lakóingatlant, 40 000 m² bérbeadható irodaterület, közel 6100 m² kiskereskedelmi területet adtak át,

a következő ütemben három lakóépület készül, melyek tervezett befejezése jövőre az első negyedévben várható.

Az irodákat tekintve eddig elkészült a BudaPart Gate és a BudaPart City irodaház. Jelenleg építés alatt áll a Downtown irodaház, amely egy 200 szobás, négy csillagos Radisson szállodát is magában foglal. A bérbeadott kereskedelmi felület nagysága 5574 négyzetméter. 2022 végére adják át a terület és Budapest legmagasabb épületét, a Mol-székházat is.

A projekt 15 év alatt, 2030-ig összesen 15 lakó- és 13 irodaház, valamint egy hotel felépítését foglalja magába. Ez megközelítőleg 3000 lakást és 250 000 négyzetméternyi új bérbeadható irodaterületet jelent; a lakásokból mintegy 1200 darabot értékesített már a fejlesztő.

A BudaPart térképe a már meglévő és még tervezett épületekkel. Forrás: Property Market

A városnegyed

Schrancz Mihály hangsúlyozta, az egyre növekvő urbanizáció mellett muszáj élhetőbb városokat fejlesztenünk, ehhez persze szemléletváltásra is van szükség. Talán a legfontosabb a „Traffic place to people place” - elv, vagyis, hogy a városi tereket ne helikopterről, a közlekedési infrastruktúrának mindent alárendelve tervezzük meg, hanem az elsősorban gyalog, vagy kerékpárral közlekedő emberek valós igényeire igazítva, sok zölddel, közösségépítésre alkalmas helyekkel.

A "15 perces város" koncepció keretei közt a következő években óvoda, két bölcsőde és orvosi rendelő is létesül a Kopaszi gáton.

Az első bölcsődét és óvodát idén ősszel, az első orvosi rendelőt pedig az év végén adhatják át.

A mai nagyvárosfejlesztés célja a decentralizáció, egy kompakt város létrehozása, ahol lehetőség szerint közel esik egymáshoz a lakóhely és a munkahely. A városon belüli forgalmat le kell csökkenteni, a közlekedésire szolgáló felületek helyén sokkal több zöldfelület kell kialakítani. A smart city koncepció mentén kialakított digitális infrastruktúrából kinyert big data megfelelő kielemzésére van szükség, ami alapján jelentősen optimalizálható az infrastruktúra, így például a közlekedési rendszer is.

Címlapkép: Property Market

autópálya lezárás
új lakások
fehér ház amerika elnök fehérház
vlagyimir putyin

Holdblog Joe Biden mélypontja

Minden idők harmadik legnépszerűtlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Trump. Joe...

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
új lakások