Előfizetői tartalom

Kéménytüzekhez vezethet a kormány vészhelyzeti rezsidöntése

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének hétfői adása. A mai műsorban azzal foglalkoztunk, hogy az energia-vészhelyzet miatt a kormány szerint indokolt szinte minden akadályt elhárítani a fakivágások elől, hogy legyen megfelelő mennyiségű tűzifa idén a hideg hónapokra. Ezzel ugyanakkor több probléma is van, köztük, hogy a vizes fa – az idén kitermelt fa ilyen, mivel nincs ideje kiszáradni – elégetése egyfelől nem hatékony, másfelől pedig kátrányosodáshoz vezethet, amiből pedig kéménytűz lehet. Ezt a tűztípust a szakértő szerint még a tűzoltók is csak kísérni tudják. A témával kapcsolatban Lengyel Gábor kályhaépítő és -tervező volt a Checklist vendége. Az adás második részében szintén a fatüzelésre való átállás kockázatairól beszéltünk Lukács Andrással, a Levegő Munkacsoport elnökével.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: Címlapkép forrása: Unsplash Kapcsolódó cikkünk 2022. 08. 07. Van egy nagy gond a kormány rendkívüli rezsidöntésével 2022. 07. 29. Most akkor tényleg fűtsünk fával? Ez lenne a legjobb megoldás? 2022. 07. 29....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés