Előfizetői tartalom

Lassulás az ingatlanpiacon - Kivárnak a befektetők

Portfolio
A gazdasági bizonytalanság kezd egyre látványosabban kihatni az európai kereskedelmi ingatlanpiac befektetési aktivitására - derül ki a Colliers által Európa, a Közel-Kelet és Afrika (EMEA) térségére készített legfrissebb Capital Markets Snapshot 2022 második negyedévére rögzített adataiból. Az egyensúly biztosítása mellett a 2. negyedévi értékelés azt is jelzi, hogy az esetleges hatások előrejelzése széles skálán mozog majd, és továbbra is megmarad az egyes ágazatok és részpiacok iránti étvágy.

A csökkenő növekedési előrejelzések, a gyors áremelkedés, a szigorúbb monetáris politika és Oroszország Ukrajnában zajló háborúja kiváró magatartást eredményezett a befektetők körében egyes főbb piacokon. Az Egyesült Királyságban a befektetési volumen az első negyedévi 17 milliárd fontról 10 milliárd fontra (11,8 milliárd euró) esett vissza a második negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés