Előfizetői tartalom

Íme a lakásfejlesztők kedvenc helyszínei - De milyen lakásokat keresnek a vásárlók?

Portfolio
Csökkenő tendenciát mutat a budapesti újlakás-kínálat és ezzel együtt a keresletben is érezhető a visszaesés. Az eladott lakások száma majdnem negyedével csökkent tavasszal az előző két negyedévhez képest, de a korábbi évek átagánál így is több lakást, összesen 1870 darabot adtak el a fejlesztők. Az Eltinga által negyedévente bemutatott Budapesti Lakáspiaci Riport alapján azt néztük meg, hogy melyik városrészek ma a fejlesztők kedvenc területei.

Az elmúlt egy évben tapasztalt magas kereslet és a kevés új projekt miatt a rögzített lakásszám öt éves mélypontra zuhant, és az eladott lakások száma is majdnem 25 százalékkal csökkent az előző két negyedévhez képest. A zöld hitel kifutása, a kamatlábak és árak meredek emelkedése miatt egyre szűkülő réteg engedheti meg magának új építésű lakás vásárlását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés