sardinia szardínia
Ingatlan

15 ezer eurót fizetnek neked, ha házat veszel Olaszország meseszép szigetén, Szardínián

Portfolio
Szardínia szigetén 15 ezer eurós támogatást fizetnek mindazoknak, akik a szigeten található, 3 ezer lakosnál kevesebb polgárral rendelkező településre költöznek - írja a Themayor.eu című lap.

A szardíniai közigazgatás 45 millió eurós keretet különített el arra, hogy segítse a családokat első otthonuk megvásárlásában vagy felújításában, és új embereket vonzzon az olasz szigetre. A támogatással megvásárolható új otthonnak egy olyan településen kell lennie, ahol kevesebb mint 3000 lakos él. Mindez egy új stratégiai terv része, amelynek célja a vidéki területek elnéptelenedésének visszafordítása és a gazdasági tevékenység fellendítése.

Az ingatlanvásárláshoz nyújtott kormányzati támogatás a háztartások számára vissza nem térítendő támogatásként érkezik, a támogatás összege akár a 15 000 eurót (mintegy 6 millió forintot) is elérheti, de a ház vagy a felújítás értékének maximum 50%-át teheti ki.

A támogatást azoknak folyósítják, akik a bejelentett lakóhelyüket is az új ingatlanjukba helyezik át, legfeljebb a ház vagy lakás megvásárlásától vagy a felújítási munkálatok befejezésétől számított 18 hónapon belül. Azok, akiknek eredeti lakóhelye a sziget egy másik kisvárosában van, nem igényelhetik a támogatást.

Christian Solinas szardíniai elnök kifejtette, hogy az intézkedést azzal a céllal fogadták el, hogy a szigetet jobb hellyé tegyék, és új lehetőségeket biztosítsanak a szardíniaiaknak:

Megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy a fiatalok a maradás mellett döntsenek, és fejlesszük a legveszélyeztetettebb területek gazdasági szerkezetét

- mondta.

Ezen a regionális kezdeményezésen kívül más, az elhagyott lakások rehabilitációjára irányuló projektek is léteznek. Ezek közé tartozik az 1 eurós ház projekt, amely Szardínián is gyökeret vert: 1 euróért megvásárolhatók elhagyatott, rossz állapotú ingatlanok, melyek felújítására kötelezettséget vállal az új tulajdonos. A sziget érintett települései közé tartozik Montresta, Nulvi, Romana, Ollolai és Bonnanaro.

(Themayor)

új építésű lakás
repulo_legitarsasag_repter_kifutopalya
orosz finn határ háború
lng gáz tartályhajó

RSM Blog Adó extrákkal

Bár a kormányzati törekvések korábban az adminisztráció egyszerűsítése felé mutattak, a külső és belső gazdasági...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Credit and Trade Finance Manager

Credit and Trade Finance Manager

CDD Manager

CDD Manager
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
új építésű lakás