Előfizetői tartalom

Sokkal több embert érint a rezsicsökkentés módosítása, mint azt korábban mondták: új felmérés látott napvilágot

Portfolio
A magyar kormányzat 2022 júliusában energia-vészhelyzetet hirdetett, és egyben bejelentette, hogy augusztus 1-jétől változnak - a mintegy egy évtizede hatályos - „rezsicsökkentés” szabályai. Az intézkedés mindenekelőtt a villamosenergia és a földgáz lakossági felhasználóinak egy részét, továbbá például az önkormányzatokat és a mikrovállalkozásokat érinti. A GKI, a Masterplast Nyrt. támogatásával készült felmérésében azt vizsgálta meg, hogy mekkora részét érintheti a társadalomnak az emelkedő rezsi, illetve ennek hatására hányan, milyen jellegű felújításokat terveznek.

A kormány által meghatározott fogyasztási szintekig („az átlagos fogyasztó szintjéig”) a rezsicsökkentett árak fennmaradnak, az e feletti fogyasztás után azonban „lakossági” piaci árak (valójában a kormány rendeleteiben meghatározott árak) kerülnek kiszámlázásra. A villamosenergia esetében az eddigi ár marad érvényben évi 2523 kWh mértékig. A gáz esetében az eddigi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái