Előfizetői tartalom

Fontos törvényt módosított a kormány: újabb haladékot kaptak a lakásépítők

Portfolio
Ugyan eredetileg már július elseje óta nem lehet Magyarországon BB-nél alacsonyabb energetikai besorolású lakásra használatba vételi engedélyt kiadni, most a kormány mégis visszakozott és még két évvel kitolta a szigorítás határidejét - vette észre a bank360.hu egy múlt heti kormányrendeletben. A döntés több szempontból is fejvakarásra adhat okot.

Még két évig nem kötelező BB-s lakást építeni Az eredeti terv szerint már 2021. január 1-től szigorodott volna az új építésű lakásokra vonatkozó energiahatékonysági követelmény, ezt azonban többször kitolva, végül 2022. július 1-től vezették csak be. A törvény értelmében egyszerű bejelentés esetén csak olyan új építésű lakás kaphatott használatba vételi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés