Előfizetői tartalom

Öt négyzetméternél is kisebb lakást adtak bérbe, kiakadt rajta az önkormányzat

MTI
A francia fővárosban rengeteg elfogadhatatlanul kicsi lakást adnak ki, most viszont egy szélsőséges eset az ottani önkormányzat figyelmét is felkeltette. A Le Parisien című lap számol be egy hajmeresztő esetről, ahol egy pincér havi 550 euró (226 ezer forint) bérleti díjat fizet egy 4,7 négyzetméteres "lakásért". Hasonló esetekkel viszont Budapesten is találkozhatunk.

Akrobatikai képességekre van szüksége annak a Párizsban élő 42 éves férfinek, akinek 4,7 négyzetméteres lakásában a matrac és a mennyezet között mindössze 50 centiméternyi hely van. Az algériai származású Massi úgy nyilatkozott, "csak aludni jövök ide, a lakás különben lehangoló". A francia főváros időközben lakhatatlanná nyilvánította a szobát, és jogi segítséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés