Előfizetői tartalom

Hiába emelkedne nominálisan brutálisan a német építőipar, az infláció megeszi az egészet

Portfolio
A koronavírus okozta válság és az ukrán konfliktus drasztikusan megemelte az építőipari szolgáltatások árait, így a nominális piaci folyamatokat egyre nehezebb értelmezni. Ez a német építési beruházásoknál is így van: várhatóan nominálisan 102 milliárd euróval nőnek majd 2021 és 2023 között, mely növekedés azonban szinte teljes mértékben a magasabb áraknak tudható be és reálértéken már csak 3 milliárd euró lesz – írja Ludwig Dorffmeister az Euroconstruct német tagintézete, az ifo Institute kutatója.

Covid-sokk, az ukrán háború és az építőanyagárak A meglepően erős kereslet-fellendülés a 2020-as kezdeti Covid-sokk után és a globális konténer szállítás problémái még 2021-ben is zavart okoztak az építőanyag-kínálatban, és nemcsak Németországban. Számos építőanyag megdrágult, mely drágulást az építőipari cégek, többnyire nem teljes egészében, de áthárították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés