Előfizetői tartalom

Fűtés és őrzés nélkül maradhat a biodóm, ha a kormány nem veszi át a projektet

Portfolio
"Valódi dilemma, hogy mi legyen a biodómmal. Gyorsan eljöhet az a pillanat, amikor a városvezetésnek döntenie kell: az idősotthonait, szociális intézményeit fűti vagy egy üres, hasznavehetetlen építményre költ." - mondta el a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes. A biodóm fenntartása tavaly 625 millió forintjába került a fővárosnak, az idei évben ez az összeg közel 1 milliárd forintra emelkedett. Az egyre nagyobb energiaárak miatt viszont jövőre akár az 1,5-2 milliárd forintot is elérheti.

A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a főváros már tavasszal jelezte, hogy átadná a projektet a telekkel együtt az államnak azért, hogy az minél előbb látogatható legyen a nagyközönség számára, miután a fővárosnak nincs 15-20 milliárd forintja a befejezésre. Kiss Ambrus szerint az is elképzelhető, hogy ha a kormány nem válaszol, a főváros egyszerűen felhagy az építmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés