Előfizetői tartalom

Sosem látott válság felé robog a világ, pedig hatalmas összegek állnak rendelkezésre a megelőzéséhez

Portfolio
A globális felmelegedés elleni harcból mindenkinek ki kell vennie a részét - és itt most nem megint a közemberekre akarjuk hárítani a felelősséget, hanem a vállalati szektorra és az államra. A felmelegedés megfékezése érdekében jelentősen fel kell pörgetni a klímával kapcsolatos beruházások mértékét, a magánszektorban pedig hatalmas összegek állnak rendelkezésre, amit csak fel kéne szabadítani. Az összegek felszabadításában az IMF szerint is megkülönböztetett szerepe van az államnak, aminek egyre inkább be kell emelnie a fenntarthatóságot a gazdaságpolitikába. Hogy pontosan miként is lehetséges mindez - főleg napjaink válságos időszakában - arról a Sustainable World 2022 konferencia első szekciójában lesz szó részletesen.

"A kockázatok köz- és magánszféra közötti megosztása a világ pénzügyi eszközeinek nagyobb hányadát irányítaná éghajlati projektekre" - állítja az IMF. A klímaváltozással kapcsolatos nagyobb befektetési volumenre pedig most nagyobb szükség van, mint valaha - igaz, ez az idő előrehaladtával (ahogy a felmelegedés hatásai egyre súlyosabbak lesznek) minden évben újra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés