Előfizetői tartalom

Kamatkörnyezet, elöregedés és az e-kereskedelem: tényezők, melyek hosszú távon alakítják az ingatlanpiacot

Portfolio
Emelkedő kamatkörnyezet, lassan alkalmazkodó lakásállomány és megváltozó preferenciák: csak néhány tényező abból, melyek hosszú távon alapvetően formálhatják majd a fejlett országok – köztük Magyarország – ingatlanpiacát. Az emelkedő kamatok elsősorban a lakáspiacon fejt ki komoly hatásokat (amik azonban több okból kifolyólag közel sem lesznek olyan súlyosak), míg például az e-kereskedelem előretörése a kereskedelmi ingatlanok piacán fejt ki jelentős hatásokat. Tovább szemezgetünk az OECD lakásadózási jelentéséből.

Hiába a kamatemelés, ennyit még bír a lakosság Mint azt jól tudjuk, véget ért a 2010-es évek második felét jellemző alacsony kamatok és alacsony infláció kora. A központi bankok szerte a világon elkezdték behúzni a féket és kamatemelésekkel, mérlegcsökkentéssel próbálnak küzdeni az elszálló infláció ellen. Miközben a gazdaságot a monetáris politika szigorodása (normalizálódása)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés