Előfizetői tartalom

Lakásáfa: mindenki megnyugodhat, jön az újabb haladék

Portfolio
Egy új javaslat értelmében a 2024 végéig meghosszabbított kedvezményes lakásáfa akár 2028. december 31-ig is alkalmazható lesz, ha az építést 2024 végéig bejelentik, vagy eddig megszerzik az engedélyt - jelentette be Varga Mihály, pénzügyminiszter Facebook oldalán. Fontos kérdés tisztázódik ezáltal, mivel az építés bejelentésének (vagy az engedély megszerzésének) határidejének kitolása után nem volt egyértelmű, hogy a 2026-os építés befejezési határidő is módosul-e. A javaslatot ősszel tárgyalja az Országgyűlés.

A kedvezményes lakásáfa bejelentési (illetve az építési engedély megszerzésének) határidejének két éves kitolása után most az építkezés befejezésének a határideje is kitolódhat, ez 2028 december 31-ig - derül ki Varga Mihály Facebook bejegyzéséből. A határidő kitolását az Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) kezdeményezte, a Pénzügyminisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés