Előfizetői tartalom

Változtatási tilalom lép életbe: egyelőre nem újulhat meg Kelenföld Városközpont területe

Portfolio
Az újbudai képviselőtestület döntése alapján változtatási tilalmat rendelnek el a Kelenföldi Városközpont területére - írja a kerület Facebook-oldalára hivatkozva az Építészfórum. A Tétényi úti üzletközpontot is magába foglaló épületegyüttes sorsa tavaly került napirendre, amikor pályázatot hirdettek az értékesítésére, amit azóta eredménytelennek nyilvánítottak. A mostani moratórium a polgármester szerint közérdeket szolgál, melynek célja az olyan visszafordíthatatlan változások megelőzése, amelyek ellentétesek lehetnek a jövőben megalkotandó, új építési szabályzattal.

Változtatási tilalmat rendelnek el a Kelenföldi Városközpont területére. A 2017-ben elfogadott, intenzív beépítést lehetővé tévő építési szabályzat szerinti épület nem építhető fel ezen a területen. A most bevezetett moratórium biztosítja annak lehetőségét, hogy az épület fő tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat részleteiben felül tudja vizsgálni az épülettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés