Előfizetői tartalom

Lassuló építőipar: a társasházi lakásépítések is bezuhantak

Portfolio
2022 április és június között mindössze kevesebb mint 60 milliárd forint értékben indultak társasházi lakásépítések, ami 2016 óta 2020 második felét nem számítva a legalacsonyabb összeget jelentette. A visszaesés ráadásul úgy sikerült, hogy közben a kivitelezési költségek az elmúlt években az egekbe szálltak - derül ki az EBI 2022 második negyedévére vonatkozó Építésaktivitási Jelentéséből. A jelentés első felét már korábban feldolgoztuk, ezúttal a társasházak mellett az építések országos eloszlása kerül fókuszba, kiemelt figyelemmel a dél-alföldi régió trendjeire.

Hol, mennyi épül? Az idei évet illetően az Aktivitás-Kezdésből a legnagyobb részesedéssel Közép-Magyarország rendelkezett, 43 százalékos aránnyal, a második helyen Kelet-Magyarország állt 37 százalékkal míg Nyugat-Magyarországhoz a megkezdett építkezések értékének valamivel kevesebb, mint 20 százaléka kapcsolódott. A 2014 és 2021 közötti időszakkal összehasonlítva...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái