Előfizetői tartalom

Lassuló építőipar: a társasházi lakásépítések is bezuhantak

Portfolio
2022 április és június között mindössze kevesebb mint 60 milliárd forint értékben indultak társasházi lakásépítések, ami 2016 óta 2020 második felét nem számítva a legalacsonyabb összeget jelentette. A visszaesés ráadásul úgy sikerült, hogy közben a kivitelezési költségek az elmúlt években az egekbe szálltak - derül ki az EBI 2022 második negyedévére vonatkozó Építésaktivitási Jelentéséből. A jelentés első felét már korábban feldolgoztuk, ezúttal a társasházak mellett az építések országos eloszlása kerül fókuszba, kiemelt figyelemmel a dél-alföldi régió trendjeire.

Hol, mennyi épül? Az idei évet illetően az Aktivitás-Kezdésből a legnagyobb részesedéssel Közép-Magyarország rendelkezett, 43 százalékos aránnyal, a második helyen Kelet-Magyarország állt 37 százalékkal míg Nyugat-Magyarországhoz a megkezdett építkezések értékének valamivel kevesebb, mint 20 százaléka kapcsolódott. A 2014 és 2021 közötti időszakkal összehasonlítva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés