építkezés - daruk, mérnökök
Ingatlan

Új lakások és kollégiumok épülnek a XI. kerületben

Portfolio
A Szerémi út – Hauszmann Alajos utca, valamint a Szerémi út – Barázda utca sarkán két új lakóingatlan épül, amelyekben összesen 506 lakás és 246 kollégiumi szoba kap helyet. Az Újbuda Garden és Campus Residence nevet viselő ingatlanfejlesztési projektek részét képzi egy közel 1200 közpark létesítése is.

A XI. kerületi képviselőtestület engedélyt adott a Hauszmann Alajos utca 7 és a Barázda utca 3 szám alatt megvalósuló ingatlanfejlesztési tervezetre, derül ki az Építészfórum cikkéből. A Biggeorge Property Zrt.-hez tartozó beruházás során két telken épülnek lakóingatlanok a Gábor & Svejkovszky Építésziroda tervei alapján. A Hauszmann Alajos utcai épületben a tervek szerint 266 lakás és 100 kollégiumi szoba, míg a Barázda utcában 240 lakás és 146 kollégiumi szoba lesz kialakítva.

A fejlesztő vállalta, hogy az ingatlanok melletti közterületeken rendezést hajt végre, amelynek részeként a Hauszmann Alajos utca felől járdát, zöldfelületet és fásított parkolót, a Szerémi út felőli területen zöldfelületet hoz létre, valamint humáninfrastruktúra-fejlesztési hozzájárulásként 90 millió forintot fizet az önkormányzatnak. A Barázda utcai ingatlanfejlesztés fontos elemeként a fejlesztő a beruházással érintett ingatlannal határos Szerémi úti közterületen mintegy 1200 m2-es parkosított területet hoz létre. A Barázda utcai előkertet ötméteres szélességben és a telek teljes hosszában közhasználatra átadják az önkormányzatnak, a területen járdát és felszíni parkolót alakítanak ki, a belső kertben pedig mintegy 1000 m2 nagyságú játszóteret terveznek. Mindezeken túl a fejlesztő humáninfrastruktúra-fejlesztési hozzájárulásként 120 millió forintot fizet az önkormányzatnak.

szép kártya
kereskedő deviza trader currency
ebolavirus
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock
sándor palota budapest fiatal nő getty stock
kukás közterület kuka
Tematikus PR cikk
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
2022. november 16.
Private Investor Day 2022/2.
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
légkondi klíma kültéri egység