Előfizetői tartalom

Üzlet- és irodabezárásokat okozhat a gázhiány? – Sok vállalkozás válhat jogosulttá bérleti díj mérséklésre

Kötelező boltbezárások, korlátozott nyitvatartási idő, rendkívüli munkarend bevezetése. Akár ilyen vagy ehhez hasonló, a koronavírus járvány időszakában már alkalmazott intézkedések is elképzelhetőek Magyarországon a következő hónapokban, ha tovább súlyosbodik az Európa-szerte kibontakozó földgázválság. Így újra nagy számban alakulhatnak ki jogviták a kereskedelmi ingatlanok bérbeadói és bérlői között a korlátozások okozta károk megosztásáról. Egyes, közelmúltban megjelent bírói döntések alapján ilyen esetekben számos érintett vállalkozás válhat jogosulttá a bérleti szerződésből eredő kötelezettségei részleges elengedésére, például a bérleti díj összegének mérséklésére. Ezeket a lehetőségeket tekintjük át a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda szakértőivel.

Súlyos gázválságra készül Európa Egyre többet olvashatunk az Európa-szerte bevezetett korlátozó intézkedésekről. Németországban sok helyen lekapcsolják az épületek díszkivilágítását és a köztéri szökőkutakat, a középületekben szüneteltetik a melegvízhasználatot. Spanyolországban nyáron nem szabad 27 foknál alacsonyabbra állítani a légkondicionálót, télen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés