Előfizetői tartalom

Üzlet- és irodabezárásokat okozhat a gázhiány? – Sok vállalkozás válhat jogosulttá bérleti díj mérséklésre

Kötelező boltbezárások, korlátozott nyitvatartási idő, rendkívüli munkarend bevezetése. Akár ilyen vagy ehhez hasonló, a koronavírus járvány időszakában már alkalmazott intézkedések is elképzelhetőek Magyarországon a következő hónapokban, ha tovább súlyosbodik az Európa-szerte kibontakozó földgázválság. Így újra nagy számban alakulhatnak ki jogviták a kereskedelmi ingatlanok bérbeadói és bérlői között a korlátozások okozta károk megosztásáról. Egyes, közelmúltban megjelent bírói döntések alapján ilyen esetekben számos érintett vállalkozás válhat jogosulttá a bérleti szerződésből eredő kötelezettségei részleges elengedésére, például a bérleti díj összegének mérséklésére. Ezeket a lehetőségeket tekintjük át a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda szakértőivel.

Súlyos gázválságra készül Európa Egyre többet olvashatunk az Európa-szerte bevezetett korlátozó intézkedésekről. Németországban sok helyen lekapcsolják az épületek díszkivilágítását és a köztéri szökőkutakat, a középületekben szüneteltetik a melegvízhasználatot. Spanyolországban nyáron nem szabad 27 foknál alacsonyabbra állítani a légkondicionálót, télen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái