Előfizetői tartalom

Nincs megállás? - Ennyibe kerülnek most az új lakások Budapest kerületeiben

Portfolio
Korábban már beszámoltunk róla, hogy 2022 harmadik negyedévében a budapesti új lakások kínálati négyzetméterára az előző negyedévhez képest 6,7 százalékkal nőtt, így idén augusztusban elérte az 1,35 millió forintot négyzetméterenként - az Eltinga kutatása alapján. Ez éves szinten jócskán infláció feletti, 33 százalékos drágulást jelent.

Bár az árak továbbra is erősen emelkednek a budapesti újlakás-piacon, a kereslet csökkenő tendenciát mutat - derül ki az Eltinga szakértői által összeállított, legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riportból. Az aktuális felmérés 18 172 lakást tartalmaz, melyek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2022 február és augusztus között legalább egy lakást kínáltak eladásra. 

Az átlagos kínálati négyzetméterár egy negyedév alatt 6,7 százalékkal nőtt, így idén augusztusban elérte az 1,35 millió forint/négyzetmétert. Egy évvel ezelőtt lépte át a fővárosi új lakások négyzetméterára az 1 millió forintot, így éves szinten a drágulás jócskán infláció feletti, 33 százalékos volt.

lakás kiállítás

Új jövőt tervezel? Gyere ki a LAKÁS KIÁLLÍTÁSRA, ahol új és használt lakások széles választékával várunk, illetve téma lesz a most aktuális rezsiügyek kapcsán a korszerűsítés és az energiahatékonyság is, a MoM Sportban szeptember 23. és 25. között. A LAKÁS KIÁLLÍTÁSON a helyed, ha: vennél, eladnál, bővítenél, felújítanál, korszerűsítenél. A belépés ingyenes! További információk:portfoliolakas.hu

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái