Előfizetői tartalom

Átértékelődnek a fővárosi agglomeráció települései - Nézzük, kik lesznek a nyertesek

Portfolio
Tavaly folytatódott a főváros körzetének „fánkosodása”: míg középen egyre apad Budapest lakossága, a környező települések lélekszáma tovább duzzad az újonnan betelepülőktől. Ezen a nyereségen azonban korántsem egyenletesen osztozik a Budapest agglomerációját alkotó 80 település. A legfrissebb statisztikai adatok alapján új költözési irányok látszanak kibontakozni és korábban nagyon vonzónak tartott települések is csúsznak hátrébb a Budapestről kiköltözők célpontjainak listáján. Az OTP Ingatlanpont elemzése alapján megmutatjuk, milyen összefüggésben áll ez a helyi lakáspiaccal.

Noha a főváros körüli ingatlanok drágulása és a fenntartási-bejárási költségek növekedése feltételezhetően fékezik a koronavírus járvány következtében felerősödött kiköltözési hullámot, ez még nem látszik a statisztikákban. A legfrissebb, 2021-re vonatkozó KSH adatok szerint a Budapest agglomerációjához tartozó 80 település összességében egy kisvárosnyi, közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés