Előfizetői tartalom

Lázár János: kész az új építési és beruházási kerettörvény

Portfolio
Lázár János Építési és Beruházási Miniszter az Évosz által szervezett kormányzati tájékoztató konferencián ismerteti a 2023 januárjábanban hatályba lépő új építési és beruházási kerettörvényt.

A törvény megalkotásakor Lázár János szerint 26 szervezettel egyeztettek, és közel 900 javaslatot építettek be a tervezetbe.

A miniszter kijelentette, elérkezett az építők ideje, az államnak erősíteni kell a stratégiai iparágakban a beruházások mértékét. Építésre minden stratégiailag kiemelkedő projektben szükség van, ezért itt is új játékszabályokat kell szabni, ezeket az új szabályokat hivatott ismertetni az új kerettörvény.

Patrióta szabályozásnak minősül az új kerettörvény, hiszen védi a hazai szereplőket a tőkeerős külföldi versenytársaktól. A kerettörvény célja, hogy itthon magyarok, magyar tudás szerint, magyar alapanyagból építkezzenek és megszülessenek a magyar építőipari multik. Ezek a szabályok az Európai Unió szabályainak tiszteletben tartása mellett lehetőséget adnak arra, hogy Magyarország régiós építőipari nagyhatalommá válhasson.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés