FONTOS Nincs megállás, tovább vágta kamatot az MNB!
 
Előfizetői tartalom

Buda Business District – Valódi üzleti negyed született

Portfolio
A budapesti irodapiac a maga immáron több mint 4 millió négyzetméterével egy érett, de még rengeteg fejlődési és fejlesztési potenciált tartogató piac. A kereskedelmi ingatlanpiac legfontosabb alappillére, az üzleti értelemben vett piaci folyamatok fokmérője. A változás ezt a szegmenst sem kerülte el: a hagyományos A, B, vagy C kategória besorolásokat egyre inkább a különböző minősítési rendszereknek (LEED, BREEAM, WELL és társaik) való megfelelés vette át, a covid okozta kihívások nyomán a belső, lehetőleg rugalmas kialakítás lett a siker egyik kulcsa, az ESG betörése pedig óriási lökést ad(ott) finanszírozási és befektetői elvárosok alakításához. Mindezeken túl azonban a hagyományosnak gondolt földrajzi értelemben vett alpiaci felosztások is komoly transzformáción estek át. A CBD ma már nem ugyanaz, mint a 2000-es évek legelején. A Váci korridor fogalommá vált, vele szemben elkezdett kialakulni az „Üllői úti korridor” és a budai oldalon is egyre több pontszerű alpiac alakult ki. Az egyik legerősebb környék a Műegyetem és a Lágymányosi híd budai hídfőjének találkozása, ahol jelenleg egy új városközpont kialakítása is zajlik. Vajon létrejöhet-e Budapesten olyan üzleti negyed, amely a nemzetközi befektetők számára is izgalmas? Eljött az idő az újragondolásra és egy új felosztásra? Erről a progresszív gondolatról elmélkedtünk Schrancz Mihállyal, a Property Market vezetőjével.

Vajon létrejöhet-e Budapesten olyan üzleti negyed, amely a nemzetközi befektetők számára is izgalmas? A külföldi iparági kiállításokon és az utazásaim során Európában, az USA-ban és Ázsiában figyelem a városok fejlődésének trendjeit, szerkezetét, az új projektek nagyságát és illeszkedését a város-szövetbe, illetve a befektetési hajlandóságot és azok intenzitását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés