Előfizetői tartalom

Futó Gábor: Magyarország nem Törökország, bármennyire is fáj, kellenek a magas kamatok!

Hatalmas hullámokat vert a mai jegybanki döntés a kamatemelésről. Bár, mivel nem az alapkamat emelkedett és elég rövidtávúnak van szánva az intézkedés, ezért szinte kiszámíthatatlanok és tervezhetetlenek a hatások, a piacokat ennek ellenére azonnal megrángatta a döntés, és sorra jönnek a pro és kontra érvelések a helyzetről. A hazai ingatlanpiac egyik legfontosabb szereplője, Futó Gábor, a Futureal-Csoport társalapítója és társtulajdonosa pedig exkluzív véleményt adott nekünk a mögöttünk álló hetek és a mai történések értékeléséről, a hitelpiac, a kamatpolitika és az ingatlanpiac relációjában.

Ebben a világgazdasági helyzetben véleményem szerint nincs más út Magyarország előtt, mint a tradicionális monetáris politika, mely az infláció leszorításáért küzd oly módon, ami a nemzetközi piaci szereplők számára is hiteles és átlátható. Akármennyire fájdalmas jelenleg mindannyiunknak, most kellenek a magas kamatok. 2008-2009-hez hasonlóan a piac most minden monetáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés